DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com

Granit Mutfak Tezgahları 

         Özellikle bayanların evin can damarı olarak gördüğü ve hayatının neredeyse %60 ını geçirdiği mutfaklarda kullanılan tezgahlar ile ilgili tecrübelerimi ve fikirlerimi paylaşmak istiyorum. 

Granit Mutfak Tezgahları Sağlıklımıdır ?

Sağlık konusuna gelince bir çok kişiden farklı farklı bir çok şey duyarsınız. Hele ki yeni bir tezgah yaptırmaya karar verdiniz ve yapan firmaları geziyorsanız hayatınızda hiç duymadığınız akıl almayacak şeyleri duyabilirsiniz. Şimdi gelelim granitlerin neye göre sağlıklı yada sağlıksız olduğu kısmına. Şimdi yazacaklarım tamamen kendi şahsi fikir ve görüşlerimdir.

 Granitler'i kısaca tanımlayacak olursak; volkanik dağların patlamasının ardından lavların soğuyup milyonlarca yıl sonraki kayalaşmış halidir. Dolayısıyla her granitin içeriği çıkarıldığı bölgenin yer altı madenlerine bağımlıdır. 

Granitlerde radyasyon varmıdır?

Çoğu müşterimin tezgahlara bakarken granite ayrı bir korkarcasına bakışına çok şaşırırım.Sebebini sorduğumda sağdan soldan kulaktan dolma duydukları ''granitlerde radyasyon var '' demeleri, sanki granitteki radyasyondan mutasyona uğramış kişiler görmüş gibidirler. Granitteki radyasyondan bu kadar korkan kişilerin genelde elinde 2 telefon 1 tablet görürüm buda ayrı tabi. Bence korkulacak bir durum yok radyasyon açısından en kötü tezgahın üzerine bir kaktüs koyarsınız tüm radyasyonu emer:)

Sağlıksız yanını soracak olursanız granitlerin içerisindeki demir oranı derim. Evet granitlerin özellikle koyu renkli granitlerin içerisinde bol miktarda demir mevcuttur.Mıknatıs tutarak bizzat denemişimdir. Sizinde Koyu renkli tezgahınız varsa mıknatıs tutarak bu deneyimi yaşayabilirsiniz.Sağlık konusuna gelince beni en çok tereddüte düşüren konu budur.Düz mantık. Granitin içinde demir varsa bu demektir ki sürekli su ile temas eden demir oksitlenme yapacaktır. Belki gözle görülür biçimde olmayacaktır fakat besinlerimizi haşır neşir ettiğimiz mutfak tezgahımızdaki pas oluşumu sağlığı olumsuz yönde etkileyecektir.Buda benim için sağlık konusunda eksi puan demektir. 

Granit Mutfak Tezgahları Fiyatları 

Granitler çıkarıldığı bölgeye, renge, azlık-çokluk durumuna göre fiyatları değişir.En çok çıkarılan ülkeler; hindistan, çin, ispanya. Genelde ülkemize ithal edilen granitler bu ülkelerden gelir.Granit piyasası tekel gibidir.Ham plaka fiyatları firmalara göre genelde 1 yada 2 dolar farklılık gösterir. Fakat  Mutfak ve banyo tezgahı fiyatları yapan firmaya kaliteye ve işçiliğe göre değişir. Ortalama kalitede bir granit tezgah fiyatı montaj dahil 100$ gibi rakamlardan başlar.Modele , Taş'a , işçiliğe göre fiyat değişir. 

Mutfak tezgahı incelik ve işçilik ister bir yere tezgah yaptıracaksanız öncelikle şu konulara dikkat edin.
1-İşçilik(Zımparalama, Parlatma )
2-Kullanılan Malzeme (Montajda kullanılan Silikon vs) 
3-Referansları 

Ankastre uyumlu mutfak tezgahı yaptıracaksanız tezgahın altının ne ile besleneceği( sağlamlaştırılacağını sorun) Eğer boşluk kesimleri evde yapılacak gibi bir kelime duyarsanız arkanızı dönün ve oradan uzaklaşın:) Ev içinde kesim yapıldıktan sonra çıkan granit tozunu 6 ay boyunca temizliyemezsiniz. Ev içinde kesim olayını şöyle gözünüzde canlandırabilirsiniz. Bir kişiyle aynı odada 10 cm arayla yüz yüze bakıyorsunuz.Kesim başladı karşınızdaki tozun içinde kayboldu.Göremiyorsunuz. Durum Bu kadar vahim. Tezgah kesimleri atölye de yapılır. Montaj da sadece süpürgeliklere silikon uygulanarak yapıştırma işlemi yapılır. Aman diyim hanımlar bu konuya dikkat edin. 

Granit Renkleri

Granit renkleri genelde damalı, partiküllü, beneklidir. Açık renkli granitler su emicidir tarafımdan çok tavsiye edilmez. Su emmesi demek ; su emen bir metaryelin arasında gözenek var demektir gözenekler ise her zaman için bakterilere yuva olabilir. 
Granitlerin renkleri koyulaştıkça sağlamlığıda artacaktır. Granit renklerini doğaltaşcım sitesinden görüp inceliyebilirsiniz.

Daha düz renklere sahip alternatif mutfak tezgahı arıyorsanız Çimstone Mutfak Tezgahlarını öneririm. Çimston ile ilgili yazımı sol taraftan bulup okuyabilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak ürünleri görmek tanışmak sipariş vermek için sitedeki telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

Sorularınızı yorum kısmına yazabilirsiniz. Cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

 Sayfayı beğenmeniz ve takip etmeniz beni yeni bilgiler paylaşmak için teşvik edecektir.Teşekkür ederim.
sinansensoy@gmail.com adresinden bana mail atabilirsiniz.





0 yorum :

Yorum Gönder